Picture
Sportul înseamnă viaţă! 

 Este demonstrat că cei care practică sport zilnic îşi îmbunătăţesc stilul de viaţă – de la adoptarea alimentaţiei sănătoase până la renunţarea la fumat. 
 Pentru fiecare afecţiune, există un sport sau un set de exerciţii fizice recomandate, ce pot ameliora considerabil starea noastră de sănătate.  


Osteoporoza 

Sedentarismul şi o alimentaţie săracă în Calciu şi Vitamina D sunt printre principalele cauze ale apariţiei osteoporozei. Sportul te ajută să creşti rezistenta oaselor, să previi sau să ameliorezi osteoporoza. Exerciţiile recomandate în acest caz sunt alergarea, joggingul, ridicarea de greutăţi, tenis sau baschet.  Alergarea este recomandata aşa că aleargă 30 de minute pe zi, de 3-5 ori pe săptămână. 

Afecţiunile cardiovasculare 

Sportul ajuta considerabil funcţionarea sistemului cardiovascular, când facem mişcare mai mult sânge se pompează spre organele corpului, inclusiv spre inimă, crescând astfel cantitatea de oxigen. Exerciţiile aerobe sunt de preferat., astfel : plimbările, ciclismul, joggingul practicate in aer liber, între 30-60 de min pe zi, de 3 ori pe săptămână.

Diabetul zaharat 

La pacientii cu diabet zaharat mişcarea nu este contraindicata.  Sportul ajută la îmbunătăţirea indicelului glicemic şi menţine greutatea sub control. Totuşi, sporturile extreme sunt total interzise . De asemenea, pacienţii care se tratează cu insulină, cei care urmează o dietă hipoglucidica şi cei care au diabet zaharat asociat cu diverse alte complicaţii de tip respirator, hepatic, renal sau cardiovascular ar trebui să evite efortul fizic şi să ceară sfatul medicului specialist.
În cazul celorlalţi, mişcarea este chiar recomandată: volei, baschet, tenis, ciclism, fotbal, jogging.



Picture

Top sporturi care ard calorii




1. Alergarea  are un puternic efect pozitiv asupra aparatului respirator si a celui cardiovascular.


2. Cataratul montan
 3. Inotul este un sport foarte complex, care aduce beneficii intregului corp si favorizeaza o dezvoltare armonioasa a osaturii si musculaturii. 
4. Ciclismul  favorizeaza, dezvoltarea musculaturii picioarelor. Are un efect benefic asupra aparatului circulator, inclusiv a inimii.
5. Baschetul dezvolta muschi si, daca suntem inca foarte tineri,castigam  centimetri buni in inaltime.
6. Tenisul dezvolta bratele si picioarele au cel mai mult de castigat, precum si aparatul cardiovascular si cel respirator.
7. Schi fond dezvolta muschii coapselor si fesierii sunt solicitati la maxim.
8. Patinajul dezvolta muschii picioarelor si fesierii. 




Leave a Reply.

    Author

    Write something about yourself. No need to be fancy, just an overview.

    Archives

    April 2012

    Categories

    All