Scleroza multipla tratament acupunctural si homeopatic - Computer Med
 
LOTUL STUDIAT      Am luat in observatie si  tratament in perioada 1994 - 2000 un numar de 96 de pacienti ( 86 femei si 10 barbati), cu Scleroza Multipla , diagnosticati  de medici  specialisti neurologi in diferite spitale din Romania.
Lotul l-am impartit in 2 grupe: martor si tratat atit cu medicatie homeopatica aleasa conform repertorizarii  cu repertoarul Syntesis, cit si medicatie placebo (homeopatin) cit si electro-acupunctural conform sindroamelor.
MATERIAL SI METODA     Am utilizat cele 2 metode: acupunctura si homeopatia ,deoarece pregatirea  profesionala mi-a permis diagnosticul si tratamentul integrat al  acestora in sindroamele prezentate de pacientii mei.

     Fara a intra in detalii ce vor face obiectul unor prezentari ulterioare, mentionez doar citeva puncte  si medicamente homeopatice , utilizate la tratamentul electro-acupunctural: PC 6,PC 8, BL 57, VC 17, VG 4, Vg 15, VG 16, VG 17, VG 20 etc; utilizate pentru Qi-ul stagnant, patologie de glere,etc  si Zincum Metallicum,Gelsemium,etc ca remedii homeopatice  plansa cu Hexagrama TA CHUANG.

Pacientii au fost impartiti in 2 loturi  (lot martor  pacienti 10 si lot in tratament 43 pacienti) prin escluderea pacientilor foarte gravi, cu lipsa de raspuns terapeutic, administrindu-se medicatie homeopatica si tratament electro-acupunctural prin metoda OverCross, studiindu-se efectele clinice ale tratamentului asupra diversilor parametri functionali cum ar fi spasticitatea,lentoarea miscarilor, amertelile,coordonarea dificila, tulburarile de scris si vorbire, vertiul, tremorul, labilitatea psihica, cefaleea, anorexia ,etc - in care lotul tratat se schimba cu cel martor  si invers( la care am  administrat doar granule neimpregnate de glucoza-Homeopatin pentru efectul placebo).

Functionarea  si monitorizarea  sistemului de monitorizare tip  Over Cross a fost  destul de dificila datorita faptului ca multi pacienti sint din provincie (Cluj, Brasov,Giurgiu,Rimnicu Sarat, Ploiesti,etc) , cit si faptului ca la inceputul anului 2000 epidemia de gripa a  avut un impact dezastruos la pacientii cu scleroza multipla, in special la lotul martor .

Daca la inceput am luat in tratament toate cazurile de scleroza multipla, indiferent de vechime, ulterior lipsa rezultatelor la cei cu vechime mai mare de 5 ani ,m-au determinat sa restring lotul la  53 de pacienti. Mentionez totusi  prezenta unor ameliorari evidente la citeva cazuri din lotul esclus, cit si evolutia  foarte buna a unui caz cu o vechime de 18 ani ( pacientul Bogdan din Cluj), pe care  am continuat sa-i tratez, fara a-i lua in calculul statistic al lotului II.

Am utilizat module serii de tratament adaptate sindroamelor specifice bolnavilor utilizind metoda stimularii electro-acupuncturale  serii de cite 5-10 sedinte, cit si remediul de constitutie ce mi-a dat satisfactie prin mentinerea rezultatelor bune obtinute in timpul sedintelor de electro-acupunctura....

http://www.freewebs.com/ceahlaul/sclerozamultipla.htmLeave a Reply.